Stopaj için erteleme talebi
MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Çevikoğlu ve Acar, geçtiğimiz günlerde Beştepe’de Cevdet Yılmaz tarafından kabul edildi. Görüşmede vergi tevkifatı düzenlemesi ele alındı, Yılmaz’a ayrıca bu konudaki talepleri içeren bir dosya sunuldu. Sunulan dosyada e-ticaret sektörünün düzenlemeye uyum için zamana ihtiyacı bulunduğu, bunun için en erken 1 Ocak 2026 sonrasına düzenlemenin ertelenmesi istendi. Dosyada ayrıca binde 1 ile binde 5 arasında bir tevkifat oranının, sektörün dengesini ve sürdürülebilirliğini destekleyebileceği ancak daha yüksek oranların yalnızca sektör üzerinde maliyet baskısı oluşturmakla kalmayıp aynı zamanda fiyat artışlarına, enflasyona ve kayıt dışılığın artmasına yol açabileceğine vurgu yapıldı. ‘Küçük işletmeyi olumsuz etkiler’ E-ticaret alanında fiyat artışı yapılması halinde bundan en fazla küçük işletmelerin etkileneceği savunulan dosyada, “E-ticaretin küçük satıcıların bazı durumlarda fiziksel satış faaliyetlerini destekleyen bir mecra olmasına karşın bu mecrada satış gerçekleştirememeleri sonucunda küçük esnaf ekonomik zorluklarla karşılaşacaktır. Büyük satıcılar üzerinde rekabet baskısının azalması sonucu e-ticaret ekosistemi içerisinde fiyatlar genel seviyesi yükselecektir. Genel olarak büyük satıcıların tevkifat nispetinde fiyat artışına gitme eğilimleri bulunmaktadır” ifadesi kullanıldı.
MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Çevikoğlu ve Acar, geçtiğimiz günlerde Beştepe’de Cevdet Yılmaz tarafından kabul edildi. Görüşmede vergi tevkifatı düzenlemesi ele alındı, Yılmaz’a ayrıca bu konudaki talepleri içeren bir dosya sunuldu. Sunulan dosyada e-ticaret sektörünün düzenlemeye uyum için zamana ihtiyacı bulunduğu, bunun için en erken 1 Ocak 2026 sonrasına düzenlemenin ertelenmesi istendi. Dosyada ayrıca binde 1 ile binde 5 arasında bir tevkifat oranının, sektörün dengesini ve sürdürülebilirliğini destekleyebileceği ancak daha yüksek oranların yalnızca sektör üzerinde maliyet baskısı oluşturmakla kalmayıp aynı zamanda fiyat artışlarına, enflasyona ve kayıt dışılığın artmasına yol açabileceğine vurgu yapıldı.
‘Küçük işletmeyi olumsuz etkiler’
E-ticaret alanında fiyat artışı yapılması halinde bundan en fazla küçük işletmelerin etkileneceği savunulan dosyada, “E-ticaretin küçük satıcıların bazı durumlarda fiziksel satış faaliyetlerini destekleyen bir mecra olmasına karşın bu mecrada satış gerçekleştirememeleri sonucunda küçük esnaf ekonomik zorluklarla karşılaşacaktır. Büyük satıcılar üzerinde rekabet baskısının azalması sonucu e-ticaret ekosistemi içerisinde fiyatlar genel seviyesi yükselecektir. Genel olarak büyük satıcıların tevkifat nispetinde fiyat artışına gitme eğilimleri bulunmaktadır” ifadesi kullanıldı.
Tepkiniz Nedir?