Meclis’te “şiddet döngüsünü” anlattı

EVRİN GÜVENDİK Ankara - “Şiddet sonrası balayı süreci” uyarısında bulunan Özmete, şiddeti uygulayanda başlayan pişmanlıkla oluşan balayı sürecini şöyle açıkladı: “Pişmanlık sürecinde eşler ya da aile içindeki şiddetin tarafları anlaşmaya, uzlaşmaya varıyormuş gibi görünse de bundan sonra gelen aşama aslında bahane aşamasıdır. Bahane aşaması da kadının kendisi sebebiyle şiddete maruz kaldığına dair bir inanç oluşturma aşamasıdır. Bahane aşamasından sonra tekrar gerginlik, tekrar şiddetle birlikte şiddet döngüsü kendini tekrarlayan duruma dönüşür” ifadelerini kullandı. ‘Bende problem var’ çaresizliği Şiddet sonrası balayı sürecini, “fail tarafından şiddetin uygulanma nedeninin şiddete uğrayan kadın olduğunun ifade edilmesi” olarak tanımlayan Özmete, “Bu süreç, kadınlarda kırılganlığı ve suçluluk duygusunu oluşturan, özgüveni sarsan ve çaresizliğe iten süreçtir. Ondan sonra kadının; ‘ben de bir problem var, ben şiddete bu nedenle maruz kalıyorum, kendim de neyi iyileştirebilirim’ noktasından hareketle düşünce sistemi artık değişmeye başlar ve şiddet döngüsü devam eder” diye konuştu.

Ocak 12, 2025 - 09:00
 0  0
Meclis’te “şiddet döngüsünü” anlattı

EVRİN GÜVENDİK Ankara - “Şiddet sonrası balayı süreci” uyarısında bulunan Özmete, şiddeti uygulayanda başlayan pişmanlıkla oluşan balayı sürecini şöyle açıkladı:

“Pişmanlık sürecinde eşler ya da aile içindeki şiddetin tarafları anlaşmaya, uzlaşmaya varıyormuş gibi görünse de bundan sonra gelen aşama aslında bahane aşamasıdır. Bahane aşaması da kadının kendisi sebebiyle şiddete maruz kaldığına dair bir inanç oluşturma aşamasıdır. Bahane aşamasından sonra tekrar gerginlik, tekrar şiddetle birlikte şiddet döngüsü kendini tekrarlayan duruma dönüşür” ifadelerini kullandı.

‘Bende problem var’ çaresizliği

Şiddet sonrası balayı sürecini, “fail tarafından şiddetin uygulanma nedeninin şiddete uğrayan kadın olduğunun ifade edilmesi” olarak tanımlayan Özmete, “Bu süreç, kadınlarda kırılganlığı ve suçluluk duygusunu oluşturan, özgüveni sarsan ve çaresizliğe iten süreçtir. Ondan sonra kadının; ‘ben de bir problem var, ben şiddete bu nedenle maruz kalıyorum, kendim de neyi iyileştirebilirim’ noktasından hareketle düşünce sistemi artık değişmeye başlar ve şiddet döngüsü devam eder” diye konuştu.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow