‘Güneş Seddi’ için geri sayım

New York Post’un haberine göre 2030 yılında tamamlanması beklenen proje, 400 kilometre uzunluğunda, 5 kilometre genişliğinde olacak ve maksimum 100 gigavat üretim kapasitesine ulaşacak. Ülkenin başkenti için yeterli enerji üretecek şekilde tasarlanmış bir ‘duvar’ inşa edecek olan Çin şimdiye kadar yaklaşık 5.4 gigavat kurulumu bitirmiş durumda. İç Moğolistan’daki Kubuqi Çölü’nde yer alan Güneş Seddi bir zamanlar “ölüm denizi” olarak bilinen, özelliksiz kumlu bir bölgede. Habere göre Kubuqi’nin güneşli havası, düz arazisi ve endüstriyel merkezlere olan yakınlığı, burayı güneş enerjisi üretimi için elverişli bir yer haline getiriyor. Paneller, Sarı Nehir’in hemen güneyinde Baotou ve Bayannur şehirleri arasındaki uzun ve dar bir kumul şeridine yerleştiriliyor. Yetkililer panellerin güç üretmenin yanı sıra kumulların hareketini önleyerek ve rüzgarları yavaşlatarak çölleşmeyi azaltabileceğini de düşünüyorlar.

Ocak 6, 2025 - 09:00
 0  0
‘Güneş Seddi’ için geri sayım

New York Post’un haberine göre 2030 yılında tamamlanması beklenen proje, 400 kilometre uzunluğunda, 5 kilometre genişliğinde olacak ve maksimum 100 gigavat üretim kapasitesine ulaşacak.

Ülkenin başkenti için yeterli enerji üretecek şekilde tasarlanmış bir ‘duvar’ inşa edecek olan Çin şimdiye kadar yaklaşık 5.4 gigavat kurulumu bitirmiş durumda. İç Moğolistan’daki Kubuqi Çölü’nde yer alan Güneş Seddi bir zamanlar “ölüm denizi” olarak bilinen, özelliksiz kumlu bir bölgede.

Habere göre Kubuqi’nin güneşli havası, düz arazisi ve endüstriyel merkezlere olan yakınlığı, burayı güneş enerjisi üretimi için elverişli bir yer haline getiriyor. Paneller, Sarı Nehir’in hemen güneyinde Baotou ve Bayannur şehirleri arasındaki uzun ve dar bir kumul şeridine yerleştiriliyor. Yetkililer panellerin güç üretmenin yanı sıra kumulların hareketini önleyerek ve rüzgarları yavaşlatarak çölleşmeyi azaltabileceğini de düşünüyorlar.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow