Darüşşafaka hayatını değiştireceği
OZAN ÖMER KADÜKER-Kurumun eğitim modeli, inşaat projesi ve bursluluk sınavıyla ilgili merak edilenleri Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı anlattı.”Darüşşafaka hem eğitimin hem dünyanın ihtiyaçlarını iyi kokluyor” diyen Arpacı şunları dile getirdi: “Darüşşafaka özel bir model. Türkiye’de ve dünyada örneği yok. Kurumun temelinde değişmeyen ana noktalar var. İlki matematiksel düşünce becerisi. İkincisi güçlü yabancı dil. Bununla birlikte tarihini bileceksin, geleneğine sahip çıkacaksın. Muhakkak spor ve sanatın bir dalıyla uğraşacaksın. 1800’lerin sonunda telgrafçılığın ders olarak koyulmasıyla başlayan dijitalleşme günümüze gelindiğinde de Türkiye’nin lise düzeyindeki ilk robot takımı, ilk yapay zekâ sınıfı, 3D laboratuvarı gibi yatırımlara dönüştü. Biz teknolojiyi kullanan değil, teknoloji için üretim yapan tarafta olmak istiyoruz. Bir İHA takımımız Teknofest’te Türkiye 1’incisi oldu.” Darüşşafaka, bu yıl 100 öğrenciyi daha ailesine katacak. 25 Mayıs’taki sınavda başarılı olan öğrenciler, tam burslu, eğitim alma hakkı elde edecek. İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka, daha fazla çocuğa ulaşabilmek için kampüsünü yeniden inşa ediyor. Böylelikle 1000 öğrenci olan okulun kapasitesi 1500 öğrenciye yükselecek. Kampüsün 2027’de bitirilmesinin planlandığını belirten Arpacı, “70 ilden 1038 çocuğumuz var şu anda. Yüzde 68’i daimi. Onlar için 7-24 kampüste bir yaşam alanı sunuyoruz. ‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden Kampanyası’ devam ediyor. Lise, ortaokul ve sosyal mekanlarımız için bağış toplamaya devam ediyoruz. Yeni kampüste esnek sınıflar var. Yeri gelecek, duvarı kapatıp klasik bir eğitim alacağız yeri gelecek, duvarı açıp gruplarla başka türlü bir eğitim alacağız. Bazı dersleri hibrit sistemde almaya çok uygun sınıflarımız olacak. Bunlarla beraber kampüs çevreye duyarlı olacak. Ev ortamının sıcaklığını verecek ev tipi yurtlar olacak” ifadelerini kullandı. Sınav 25 Mayıs’ta Sınavın 25 Mayıs’ta yapılacağını duyuran Ebru Arpacı “ MEB’in verilerine göre 4. sınıfta anne veya baba kaybı yaşamış 19 bin 428 çocuk var. Bu çocuklarımıza ulaşmak en büyük derdimiz. Bu yıl hedefimiz 3 bin civarında öğrencinin sınava katılması. 50 kız 50 erkek olmak üzere 100 çocuk alacağız. 25 Mayıs 2025’teki sınav, 42 ilde yapılacak. Diğer illerden katılmak isteyenlerin ulaşım giderlerini karşılayacağız. Sınavdan sonra mali denetim süreci başlıyor. Bütün bir yaz Anadolu’da ev ev geziyoruz. En sonda ise bedensel ve ruhsal açıdan yatılı okulda okuyabileceğine dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almasını istiyoruz. Tüm aşamaları geçince çocuk aramıza katılıyor” diye konuştu.
OZAN ÖMER KADÜKER-Kurumun eğitim modeli, inşaat projesi ve bursluluk sınavıyla ilgili merak edilenleri Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı anlattı.”Darüşşafaka hem eğitimin hem dünyanın ihtiyaçlarını iyi kokluyor” diyen Arpacı şunları dile getirdi: “Darüşşafaka özel bir model. Türkiye’de ve dünyada örneği yok. Kurumun temelinde değişmeyen ana noktalar var. İlki matematiksel düşünce becerisi. İkincisi güçlü yabancı dil. Bununla birlikte tarihini bileceksin, geleneğine sahip çıkacaksın. Muhakkak spor ve sanatın bir dalıyla uğraşacaksın. 1800’lerin sonunda telgrafçılığın ders olarak koyulmasıyla başlayan dijitalleşme günümüze gelindiğinde de Türkiye’nin lise düzeyindeki ilk robot takımı, ilk yapay zekâ sınıfı, 3D laboratuvarı gibi yatırımlara dönüştü. Biz teknolojiyi kullanan değil, teknoloji için üretim yapan tarafta olmak istiyoruz. Bir İHA takımımız Teknofest’te Türkiye 1’incisi oldu.”
Darüşşafaka, bu yıl 100 öğrenciyi daha ailesine katacak. 25 Mayıs’taki sınavda başarılı olan öğrenciler, tam burslu, eğitim alma hakkı elde edecek.
İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka, daha fazla çocuğa ulaşabilmek için kampüsünü yeniden inşa ediyor. Böylelikle 1000 öğrenci olan okulun kapasitesi 1500 öğrenciye yükselecek. Kampüsün 2027’de bitirilmesinin planlandığını belirten Arpacı, “70 ilden 1038 çocuğumuz var şu anda. Yüzde 68’i daimi. Onlar için 7-24 kampüste bir yaşam alanı sunuyoruz. ‘Eğitim Bizden, Yuva Sizden Kampanyası’ devam ediyor. Lise, ortaokul ve sosyal mekanlarımız için bağış toplamaya devam ediyoruz. Yeni kampüste esnek sınıflar var. Yeri gelecek, duvarı kapatıp klasik bir eğitim alacağız yeri gelecek, duvarı açıp gruplarla başka türlü bir eğitim alacağız. Bazı dersleri hibrit sistemde almaya çok uygun sınıflarımız olacak. Bunlarla beraber kampüs çevreye duyarlı olacak. Ev ortamının sıcaklığını verecek ev tipi yurtlar olacak” ifadelerini kullandı.
Sınav 25 Mayıs’ta
Sınavın 25 Mayıs’ta yapılacağını duyuran Ebru Arpacı “ MEB’in verilerine göre 4. sınıfta anne veya baba kaybı yaşamış 19 bin 428 çocuk var. Bu çocuklarımıza ulaşmak en büyük derdimiz. Bu yıl hedefimiz 3 bin civarında öğrencinin sınava katılması. 50 kız 50 erkek olmak üzere 100 çocuk alacağız. 25 Mayıs 2025’teki sınav, 42 ilde yapılacak. Diğer illerden katılmak isteyenlerin ulaşım giderlerini karşılayacağız. Sınavdan sonra mali denetim süreci başlıyor. Bütün bir yaz Anadolu’da ev ev geziyoruz. En sonda ise bedensel ve ruhsal açıdan yatılı okulda okuyabileceğine dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almasını istiyoruz. Tüm aşamaları geçince çocuk aramıza katılıyor” diye konuştu.
Tepkiniz Nedir?