Bakırköy ve Yeşilköy açıklarında görüldü! Marmara’da müsilaj alarmı
Marmara Denizi Bakırköy ve Yeşilköy açıklarında yeniden görülen müsilaj tedirginlik yarattı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, 10 Ocak sabahı hayalet ağ toplamak için Bakırköy-Yeşilköy açıklarında denize daldı. Ekipler, 0-25 metre kadar derinde müsilaj ile karşılaştı. Yer yer yoğunlaşan müsilajı su altında kamera ile görüntüledi. Müsilaj yoğunluğunun 0-25 metre arası olduğunu belirten ekipler, 25 metreden sonrası yoğunluğun daha az olduğunu ifade etti. Alınacak tedbirler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, müsilaja karşı alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: *Evsel, endüstriyel ve kanalizasyon atıklarının arıtılmadan deşarjı engellenmeli. *Tarımsal faaliyetlerde kullanılan gübre ve pestisitlerin su sistemine taşınmasını engellemek için sürdürülebilir tarım uygulamaları desteklenmeli. *Sulak alanların korunması, aşırı avcılığın önlenmesi, kıyı erozyonunun kontrolü ve habitat kaybının engellenmesi sağlanmalıdır. 2 belediye 4 işletmeye 10 milyon lira ceza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Marmara Denizi Havzası’nda denetimler yapıldı. Denetimler sonucunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 4 milyon 346 bin 465 TL idari ceza kesildi. Tekirdağ’daki bir zeytin işlemesi, Yalova’daki hazır beton tesisi ile Balıkesir’de bulunan bir OSB’ye toplam 6 milyon 49 bin 136 TL idari ceza verildi.
Marmara Denizi Bakırköy ve Yeşilköy açıklarında yeniden görülen müsilaj tedirginlik yarattı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, 10 Ocak sabahı hayalet ağ toplamak için Bakırköy-Yeşilköy açıklarında denize daldı. Ekipler, 0-25 metre kadar derinde müsilaj ile karşılaştı. Yer yer yoğunlaşan müsilajı su altında kamera ile görüntüledi. Müsilaj yoğunluğunun 0-25 metre arası olduğunu belirten ekipler, 25 metreden sonrası yoğunluğun daha az olduğunu ifade etti.
Alınacak tedbirler
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, müsilaja karşı alınacak tedbirleri şöyle sıraladı: *Evsel, endüstriyel ve kanalizasyon atıklarının arıtılmadan deşarjı engellenmeli. *Tarımsal faaliyetlerde kullanılan gübre ve pestisitlerin su sistemine taşınmasını engellemek için sürdürülebilir tarım uygulamaları desteklenmeli. *Sulak alanların korunması, aşırı avcılığın önlenmesi, kıyı erozyonunun kontrolü ve habitat kaybının engellenmesi sağlanmalıdır.
2 belediye 4 işletmeye
10 milyon lira ceza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Marmara Denizi Havzası’nda denetimler yapıldı. Denetimler sonucunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 4 milyon 346 bin 465 TL idari ceza kesildi. Tekirdağ’daki bir zeytin işlemesi, Yalova’daki hazır beton tesisi ile Balıkesir’de bulunan bir OSB’ye toplam 6 milyon 49 bin 136 TL idari ceza verildi.
Tepkiniz Nedir?